Klantverhalen

Ik droomde van een baan met meer vrijheid

Roy Denissen (33) werkte 12 jaar in de catering. Hij droomde van een baan met meer vrijheid. Een baan waarbij hij zijn uren zelf kon indelen en in het weekend écht eens vrij kon zijn. Hij begon in 2022 een eigen koeriersdienst. Om dit te realiseren had hij startkapitaal nodig voor de aanschaf van zijn bus. De bank kon hem niet helpen. Dankzij Capilex en zijn ouders, die garant stonden met de overwaarde van hun vastgoed, is het toch gelukt.

Je hebt dus een koeriersbedrijf, waarom ben je dit bedrijf gestart?

“Ik was ruim 12 jaar werkzaam in de catering – met veel plezier. Alleen verlangde ik naar meer vrijheid. Ik wilde meer routine. In de catering werkte ik bijna elke zaterdag en vaak ook op zondag. Een kennis van mij is een paar jaar geleden een koeriersdienst begonnen. Met veel succes. Dat leek mij ook wel wat. Ik wilde vaste routes en meer routine. Een fijne baan! En aangezien er veel koerierswerk  te krijgen is – mensen bestellen tegenwoordig haast alles online. Is het ook een baan met een goed toekomstperspectief!”

Wat was jouw financieringsbehoefte?

“Om mijn bedrijf te starten had ik een goede bus nodig. Deze wilde ik niet leasen. Dit kost uiteindelijk veel meer. Dus wilde ik geld lenen voor de aanschaf van een goede bestelbus. Ik ben mijn bedrijf in eerste instantie gestart in de avonduren naast mijn baan in de catering. Want ik wilde niet mijn oude schoenen weggooien voor ik nieuwe had. Toch kon ik geen lening krijgen van de bank voor de aanschaf van mijn bus. Gelukkig is dit bij Capilex wel gelukt.”

Heeft dit je iets opgeleverd?

“Een mooi bedrijf en de vrijheid die ik wilde! En ik zal eerlijk zijn. Ik maak best veel uren. Maar ik houd er nu een mooi bedrag aan over. Wat ook leuk is: ik heb inmiddels nog een bus. Nadat ik begonnen was, kwam ik erachter dat ik eigenlijk een grotere bus nodig had om meer te kunnen verdienen. Dus kocht ik al snel een grotere. Nu helpt mijn vader met mijn bedrijf en rijdt hij in de kleine bus. Hij is met pensioen, maar hij vindt het leuk om te helpen. Zo blijft hij nog bezig.”

Wat wil je in de toekomst nog bereiken?

Uiteindelijk lijkt het mij mooi om het bedrijf verder uit te bouwen. Dat ik over 5 jaar een paar mensen in dienst heb, die voor mijn bedrijf rijden. En mijn bedrijf nog rendabeler te maken. Voor mij is dat het ultieme toekomstperspectief!”

Zoek je ook financiering voor jouw bedrijf? Kijk dan hier of je in aanmerking komt voor een lening.

Wij denken graag met je mee
Bel direct of stuur een e-mail. Wij nemen dezelfde dag nog contact met je op.

Bij Capilex verbinden we vraag en aanbod van geld op een efficiënte en transparante manier.